top of page
Photo Studio Lights

Nyheter fra NT

  • Forfatterens bildeNT Nett

NT på TV2 og NRK


Fredrik Solvang (innfelt) intervjuer forbundsleder Karin Tanderø Schaug i Debatten kl 21:20 på NRK i kveld. faksimile fra VG og Wikimedia Commons.

Mange av dere har sikkert fått med seg nyhetsoppslaget i VG i dag, hvor NTs forbundsleder uttaler seg om den økte tilgangen til narkotiske stoffer, og da spesielt kokain. Følg også med på direktesendte nyheter og debatt på rikskanalene i ettermiddag og kveld.Først ut er TV2-Nyhetene klokken 17:30 - Der kommer det et intervju med forbundsleder Karin Tanderø Schaug. TV2-Nyhetene ser du også på TV2 Play.


Deretter er det duket for debatt på NRK klokken 21:20. Schaug vil der gjeste Fredrik Solvang i det direktesendte debattprogrammet. Du kan også se debatten direkte på nett her:


Finansminister Vedum er også invitert til samme debatt, men har ikke gitt svar ennå.Om VG-oppslaget

Saken i VG dreier seg særlig om ungdom og da russens forhold til narkotika, og politiet bekrefter at de observerer en endring - og påstår at flere ungdommer er av den oppfattelsen at narkotika er lovlig i Norge. Her er kortversjonene av artikkelen (hentet fra VG):

  • Norsk Tollerforbund advarer om økt tilgang til narkotika, særlig kokain, blant unge og russ.

  • Leder i Norsk Tollerforbund, Karin Tanderø Schaug, sier til VG at tilgangen til kokain er større enn noen gang.

  • Bruk av kokain har økt blant unge: 2,9 prosent innrømmet bruk i 2021, mens 4,2 prosent gjorde det i 2022.

  • Oslo politidistrikt bekrefter trenden og sier flere ungdommer tror narkotikabruk er lovlig.

  • Budsjettkutt og færre tollere (fra 900 i 2019 til rundt 600 i dag) gjør det vanskeligere å stoppe narkotikainnførsel over grensene, mener forbundet.


Norsk Tollerforbund mener at Tolletaten må styrkes betraktelig for å kunne utføre sitt samfunnsoppdrag på grensen, og med det blant annet begrense tilgangen til narkotiske stoffer i Norge. Det er behov for en varig budsjettøkning i størrelsesorden 600-900 millioner, og en bemanningsøkning på 600 tollere i operativ tjeneste i løpet av de neste tre årene.

Comments


bottom of page