top of page
Photo Studio Lights

Nyheter fra NT

  • Forfatterens bildeNT Nett

Markering FOR UKRAINA - BLI MED KLOKKA 1600 idag!


I dag tirsdag 15. mars klokken 1600 markerer internasjonal fagbevegelse sin støtte til Ukraina. - Dette gjør vi for å vise vår avsky til Putin-regimets angrep, sier YS-leder Erik Kollerud.

Bli med i markeringen til støtte for Ukraina tirsdag 15. mars 16:00 på Youngstorget. Arkivfoto: Thomas Brun/NTB Kommunikasjon

I anledning dagen går YS, LO og Unio sammen om en solidaritetsmarkering på Youngstorget i Oslo fra klokken 1600.


Krigshandlingene i Ukraina har rystet en hel verden. Bli med og vis din støtte!


Disse vil holde appell:

• Peggy Hessen Følsvik, LO-leder

• Ragnhild Lied, Unio-leder

• Erik Kollerud, YS-leder

• Hoda Imad, sentralstyremedlem AUF

• Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Oslo kommune

• Nataliya Yeremeyeva, Den ukrainske forening i Norge

• Evgeniya Khoroltseva, SmåRådina: For demokrati i Russland


Musikk ved Ingebjørg Bratland.


Det blir servering av borscht – Ukrainas nasjonalrett.Internasjonal fagbevegelse stiller opp for Ukraina

Markeringen i morgen er en del av den internasjonale fagbevegelsens solidaritetsdag for Ukraina. Det er ventet lignende markeringer i flere europeiske byer, blant annet i Brussel.


- Dette gjør vi for å vise vår avsky til Putin-regimets angrep på Ukraina, støtte det ukrainske folk og den ukrainske fagbevegelsen, sier YS-leder Erik Kollerud, som også skal holde appell på Youngstorget i morgen.


- YS mener Russlands uakseptable brudd på folkeretten må få konsekvenser. Det er bra at Norge står sammen med EU om å gi en samlet og sterk respons. Det gjøres gjennom økonomisk og humanitær støtte til Ukraina og kraftige sanksjoner mot russiske myndigheter, sier Kollerud.


- Norge må også opprettholde og styrke den økonomiske og humanitære hjelpen til Ukraina, poengterer han.Tett dialog med ukrainsk fagbevegelse

ETUC (Den faglige europeiske samorganisasjon) er i tett kontakt med ukrainsk fagbevegelse og bidrar med økonomisk og humanitær støtte.


YS støtter ETUCs fordømmelse av Putins krigføring og krever en umiddelbar stans av Russlands brutale handlinger. Vi krever også at russiske tropper umiddelbart forlater Ukraina.


ETUC vil legge press på EU for å etablere humanitære korridorer til støtte for flyktninger fra Ukraina. YS støtter opp under dette initiativet.


- Vi har allerede donert 300 000 kroner til Den internasjonale faglige samorganisasjonens solidaritetsfondet for Ukraina. Midlene kan brukes til støtte i den situasjonen som er i Ukraina nå, gjennom fagbevegelsen, sier Kollerud.


YS mener også regjeringen må involvere partene i arbeidslivet, slik at flyktninger som kommer til Norge raskt blir inkludert i arbeidslivet.


Σχόλια


bottom of page