top of page
Photo Studio Lights

Nyheter fra NT

  • Forfatterens bildeNT Nett

Mangler hver tredje ansatt


– Dersom politikerne ikke våkner og forstår alvoret, vil Tolletaten måtte prioritere bort viktige oppgaver som vil gå ut over sikkerheten vår. Vi er en del av Norges totalforsvar, sier forbundsleder Karin Tanderø Schaug til Dagbladet og P4 i dag.


– Tolletaten er faktisk avhengig av å få enda færre ansatte for at budsjettet for 2023 skal gå opp. Dette vil ramme oss hardt, og det skremmer oss. Grensa har stått mye åpen i 2022, og vil med dette bildet stå enda mer åpen fremover, sier Schaug i artikkelen som handler om den store ressursmangelen i Tolletaten.


– Behovet for ressurser er minst 400 ferske årsverk. Altså nærmere 1300 ansatte i grensedivisjonen. Realiteten er at vi er rundt 900, og tallet er synkende. Vi har aldri før vært så få ute i operativ kontroll, sier Schaug til avisen.


– Men med mindre og mindre ressurser. Det sier seg selv at dette vil sette Norge i en ekstrem sårbar situasjon. Resultatene daler, og kontrollevnen er rekordlav. Det hjelper ikke at regjering og storting bygger et forsvarsgjerde, hvis man har et gigantisk hull i det. Ressursene tynes, rekrutteringen er lav og ansatte med erfaring forsvinner på grunn av lav lønn og få muligheter til å stige i gradene internt, sier hun i artikkelen som du kan lese her.


Radiointervjuet ble sendt klokken 0900 og er enn så lenge å finne i opptak her: https://www.p4.no/aktuelt/nyheter.


Tolldirektør Øystein Børmer uttaler seg også i saken i Dagbladet.

Comments


bottom of page