top of page
Photo Studio Lights

Nyheter fra NT

  • Forfatterens bildeNT Nett

En tsunami av narkotika

I VG i går etterlyser Norsk Tollerforbund at politikerne ser både toll og politi i sammenheng når det gjelder forebygge narkotikakriminaliteten i Norge og Norden.Bakgrunnen for artikkelen er at Politiet nylig fikk lovnad om en varig ekstrabevilgning i revidert statsbudsjett på over 600 millioner, mens det ennå ikke har kommet noen likelydende lovnader om å styrke Tolletaten.

– Alle ser hva som skjer rundt oss nå. Det florerer med narkotika, spesielt kokain. Det er gjengopprør og vi ser forgreininger fra Sverige. Politiet har advart om det som skjer over lengre tid. For å sette et bilde på det, så skyller det nå en tsunami av narkotika inn over Europa, Norden og Norge, sier forbundsleder i Norsk TollerforbundPolitiet er rett og slett ikke den eneste løsningen, sier Schaug.


I avisinnlegget kritiserer ikke forbundslederen politiet. Schaug sier politiet er viktige, men at det er flere aktører som trenger penger.


– Politiet er rett og slett ikke den eneste løsningen. De gjør en kjempeviktig jobb. Men i den perfekte verdenen ser politikerne at vi også er viktig, og at politiet og toll kan utvikle og spille på hverandre i mye større grad.


Forbundslederen trekker også frem investeringene som gjøres i Europa, i særdeleshet i havnene, mens Norge er i ferd med å bli et mekka for kriminelle organisasjoner. En varig budsjettstyrking av Tolletatens budsjetter må plass innen kort tid, hvis ikke står etaten i fare for å måtte bygge ned en allerede skremmende lav kontrollevne.


Saken ble også gjenstand for ett innslag på NRK Radio søndag ettermiddag.Relaterte artikler:Comments


bottom of page